PDFДрук

Мулярні роботи як важливий вид практичного навчання та обов’язковий компонент освітнього процесу в коледжі

Для здобувачів освіти ІІ курсу Класичного фахового коледжу спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійна програма «Будівництво та експлуатація будівель і споруд») триває навчальна практика в майстернях – змістовий модуль «Мулярні роботи».

Під керівництвом майстра виробничого навчання Людмили ВАВІЛОВОЇ студенти опановують основні технологічні операції та прийоми кам’яної кладки: встановлення порядовок, натягування причалок, розкладання шаблонів-рамок або джгутів для забезпечення горизонтальності та прямолінійності рядів кладки й товщини горизонтальних швів; пробудження розчину в ящиках для забезпечення однорідності та пластичності, подавання його на стіну, розстилання і розрівнювання; подавання і розкладання каменів на стіну; рубання, обтісування та укладання каменів у конструкцію на розчині і в разі потреби розшивання швів. Навчаються використовувати різноманітні інструменти та техніки для досягнення якісних результатів.

Важливо додати, що навчальна практика «Мулярні роботи» розвиває навички роботи з будівельними матеріалами та інструментами, підвищує вміння працювати в команді, розв’язувати виробничі задачі. Окрім того, такі заняття розвивають моторику рук, уважність та зосередженість.

Варто наголосити, що під час організації практичних робіт у майстерні Людмила Олександрівна велику увагу приділяє системі організаційно-технічних заходів безпеки праці, а також засобам для запобігання впливу на студентів шкідливих і небезпечних виробничих факторів.

Переконані, корисні знання, вміння та навички, отримані здобувачами освіти під час цього виду навчальної практики, стануть міцним фундаментом їхнього майбутнього успіху в подальшій професійній діяльності.