PDFДрук

Взаємна радість спілкування: студенти-волонтери коледжу відвідали притулок для тварин

Без сумніву, всі ми любимо своїх домашніх улюбленців як членів родини, піклуємося про них, проте досить часто забуваємо про інших, які також потребують любові, домівок та безпеки, які випадково або з волі своїх господарів опиняються на вулиці, залишаючись сам на сам з людською байдужістю та голодом.

01 травня 2024 р. учасники клубу «Соціальне волонтерство» (БФ «Відень» та КФК СумДУ) завітали до притулку ГО «Конотопська зоозахисна організація «Друзі тварин». Пухнастики зустрічали гостей голосним, але привітним гавкотом. Це вже другі відвідини і точно не останні, бо кожен, хто завітає сюди хоча б раз, неодмінно повернеться знову.

Чотирилапих багато, усі вони дуже різні: активні й пасивні, лагідні й буркотливі, маленькі й дорослі, є собачки похилого віку, породисті та дворові; хтось з недовірою нашорошував вуха, інші приязно махали хвостиками та з радістю підставляли свої мордочки, щоб відчути ніжність та ласку. Але об’єднує їх всіх одне бажання – бути поряд з людиною, яка подарує любов, тепло, піклування та увагу.

Під час відвідин кожен учасник клубу «Соціальне волонтерство» обрав собі пухнастого друга та мав змогу вигуляти свого підопічного, побачити його поведінку, адже в усіх різні характери. Також молодь долучилася до прибирання території притулку.

Студенти-волонтери прийшли не з пустими руками – принесли пухнастикам зібрані в коледжі необхідні речі та задонатили на рахунок ГО «Конотопська зоозахисна організація «Друзі тварин». Вони зауважили, що бачити вдячні очі песиків – найвища нагорода і радість для них.

Дивлячись на велику кількість безпритульних тваринок, маємо усвідомити, що ніколи не пізно формувати та виховувати в собі, друзях та рідних відповідальне ставлення до тварин, адже неконтрольований приріст кількості тварин в основному залежить від людей. Допомагати хвостикам та підтримувати їх можна будь-яким зручним способом, який до снаги кожному. Наприклад, це можуть бути: благодійні донати на рахунок ГО «Друзі тварин», які допоможуть закрити збори на стерилізацію та лікування безпритульних тварин; відвідини притулку з метою вигулу та соціалізації собачок; участь у толоках з прибирання території; передача необхідних речей (відра, великі каструлі, миски, дитячі пластмасові ванночки, ковдри, покривала, м’які іграшки і т. д.).

Такі відвідини притулку виховують відчуття відповідальності в студентів та дбайливого ставлення до тварин. Дякуємо нашій молоді за небайдужість і бажання допомагати чотирилапим!

Свого часу Махатма Ганді сказав: «Велич і моральний прогрес нації можна виміряти тим, як в цій нації ставляться до тварин». Навіть у часи найважчих випробувань необхідно не втрачати в собі почуття любові до наших менших друзів, підтримувати, зігрівати їх власним душевним теплом.