PDFДрук

Класні керівники ознайомилися з особливостями організації індивідуальної роботи зі студентами

10 жовтня 2016 року відбулося чергове методичне об’єднання класних керівників Політехнічного технікуму КІСумДУ.

Практичний психолог закладу Бібік Ю. В. розповіла про важливу роль індивідуальної роботи зі студентами у діяльності класного керівника, ознайомила з основними індивідуальними формами роботи (бесіда, задушевна розмова, консультація, обмін думками, виконання спільного доручення, надання індивідуальної допомоги у конкретній роботі, спільний пошук вирішення проблем, індивідуальні завдання); презентувала методику контактної взаємодії Л. Філонова для встановлення стосунків довіри зі студентами.

Працівник Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Крицька Тетяна Миколаївна розповіла класним керівникам практичні аспекти організації індивідуальної роботи з підлітками «групи ризику», схильними до правопорушень студентами. Її яскрава доповідь була наповнена життєвими прикладами та практичними ситуаціями. В підсумку заняття Крицька Т. М. поділилася з класними керівниками своїм секретом ефективності індивідуальної роботи з підлітками: «Не ображати особистість дитини, спілкуватися у неформальних ситуаціях, бути для дитини авторитетом!».

Сподіваємось, що класні керівники отримали цінні знання та практичні поради, які допоможуть кожному з них створити свою специфічну, особливу, ефективну систему індивідуальної роботи зі студентами.