PDFДрук

Інформаційна психологічна безпека – це актуально!

27 жовтня 2016 року практичний психолог Політехнічного технікуму КІСумДУ Бібік Ю. В. відвідала засідання обласного методичного об’єднання практичних психологів ПТНЗ та ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації з теми «Психологічна профілактика інформаційного насильства з боку ЗМІ в молодіжному середовищі».

Під час засідання обговорили: важливі питання інформаційної психологічної безпеки особистості в сучасному світі; з’ясували сутність поняття «інформаційне насильство»; визначили, що одним з основних трансляторів інформаційного насильства є Інтернет; обговорили специфіку сучасних інформаційних війн; розглянули кібербулінг як актуальну психологічну проблему в молодіжному середовищі; визначили основні напрямки психологічної профілактики інформаційного насильства: формування критичного мислення, формування психологічної культури та медіаграмотності у всіх учасників навчально-виховного процесу.

Якщо вас цікавить зазначена тема, якщо ви бажаєте отримати детальну консультацію щодо протидії інформаційному насильству, звертайтеся до практичного психолога  у каб.105.

Вбережемо себе від руйнівної інформації. Давайте не піддаватися маніпуляціям з боку ЗМІ, давайте навчимося розрізняти інформацію від пропаганди, давайте формувати критичне мислення!