PDFДрук

14 років – поспішіть отримати паспорт!

З метою забезпечення дотримання вимог законодавства України стосовно оформлення паспорта громадянина України нагадуємо!!! Кожен українець, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт.

Слід пам`ятати, не будучи документованим громадянським паспортом, особа не зможе здійснити багато важливих та необхідних дій, реалізувати більшість передбачених законодавством прав та інтересів.

Паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство. Виготовляється він у формі картки, що містить безконтактний електронний носій (ID- картка).

Оформлення паспорта вперше здійснюється безкоштовно.Звернутися для оформлення паспорта особа повинна упродовж місяця після досягнення 14 - річного віку, а у разі виникнення обставин, у зв’язку з якими паспорт підлягає обміну - документи подаються протягом одного місяця з дати настання таких обставин.

Документи для оформлення паспорта подаються до територіальних підрозділів Державної міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання.