PDFДрук

Зустріч через 77 років

3 листопада 2018 р. рідні нарешті дізналися про воїна-червоноармійця, снайпера 1036-го стрілецького полку 293-ої сд 40-ої А ПЗФ, Курочку Михайла Федоровича, який вважався безвісти зниклим у вересні 1941 р.

Михайло народився 25 жовтня 1910 р. в селі Одарівка Горіхівського р-ну Запорізької області. Йдучи на фронт, просив свою дружину: «Катю, бережи дітей!» З фронту від нього прийшло лише два листи, які, як реліквія, досі зберігаються в родині. Загинув він 5 вересня 1941 р. у двох кілометрах північніше с. Мутин Кролевецького р-ну Сумської обл. під час відсічі танкової атаки дивізії прориву 2-ої танкової групи Гудеріана, залишившись на довгі 77 років лежати безвісти зниклим у своїй стрілецькій ячейці.

У 2018 р. під час проведення пошукових робіт КГО «Останній рубіж» в урочищі Страшне його останки були знайдені, а завдяки його солдатському медальйону було встановлено ім’я.

Його рідні: онука Клавдія, онук Віктор, правнучка Яна відвідали місце останнього бою свого дідуся, а в музеї Політеху із рук пошуковців отримали його солдатський казанок та зірочку з пілотки.

Останки Курочки М.Ф. будуть передані його родині для поховання в його рідному селі біля дружини Катерини, де живе їхній молодший син Федір.





Саніна Вікторія,

віце-президент студентського парламенту ПТ КІСумДУ

з питань масової інформації