PDFДрук

ГЕРОЯМ НЕБЕСНОЇ СОТНІ – ШАНА ПОЛІТЕХУ


До Дня Героїв Небесної Сотні у Політехнічному технікумі КІ СумДУ відбулася Загальнонаціональна акція "Ангели пам’яті".
«Схід і Захід - разом!». Це не гасло. Це реалії тихої акції «Ангели пам’яті», яка ініційована мистецькою агенцією «Територія А» в пам’ять про розстріл Героїв Небесної Сотні 18-20 лютого 2014 року на вулицях Інститутській, Грушевського  та в Маріїнському парку у Києві.
Цьогоріч політехівці вперше долучилися до події, в якій вже беруть участь Київ, Авдіївка, Вінниця, Дніпро, Коломия, Краматорськ, Кропивницький, Львів, Сватове, Станиця Луганська, Харків, Сєвєродонецьк, Одеса, Полтава, Рівне, Торецьк, Тульчин, Хмельницький, Чернігів, Тернопіль, Богуслав, Старобільськ,  Стамбул, Анкара, Афіни, Варшава, Гданськ, Париж.
Під час заходу присутні згадали про основні події  Майдану, які змінили  хід української історії. Поіменно було згадано Героїв Небесної Сотні й вшановано їхню пам'ять хвилиною мовчання. Присутні взяли участь у мовчазній акції з прикріпленням паперових янголів до дерева, які символізують душі полеглих за Незалежність України.
Вони пожертвували найдорожчим – своїм життям, щоб змінити хід сучасної історії України та дати їй шанс на світле майбутнє! Хай живе у віках людська пам’ять та слава про загиблих Героїв Небесної Сотні!