PDFДрук

ПРАВИЛА ВИБОРЧОЇ ПОВЕДІНКИ МОЛОДІ: ЗНАТИ, ДОТРИМУВАТИСЯ, ПОВАЖАТИ


21 лютого 2019 року в актовій залі Політеху для студентів ІІІ-IV курсів проведено зустріч «Правила виборчої поведінки молоді: знати, дотримуватися, поважати». Про юридичну відповідальність за порушення виборчого законодавства доповів голова циклової комісії суспільних дисциплін Володимир Іванович Очкасов.
Також перед студентами виступили представники Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Іванівна Волік та Оксана Геннадіївна Козіна.
Валентина Волік - громадська омбудсменка із захисту виборчих прав у Сумській області. До речі, завданням омбудсменів є захист виборчого права, комунікація між виборцями, кандидатами, медіа та правоохоронними органами з питань попередження порушень права на вільні і справедливі вибори, системний аналіз застосування законодавства та практик розслідування виборчих злочинів. Вона роз'яснила важливість ролі кожного виборця у виборчому процесі, наголосила на необхідності займати активну позицію: брати участь у виборах, повідомляти про виборчі правопорушення та протидіяти ним.
Оксана Козіна наголосила на важливості завчасної перевірки особистих даних у Державному реєстрі виборців, закликала скористатися своїм виборчим правом, а також надала інформацію куди необхідно звертатися у разі його порушення.
Даний захід є особливо актуальним, адже допомагає сформувати високу культуру виборчої поведінки молоді.