PDFДрук

"Життя on-line"

alt1 квітня 2019 року в Політехнічному технікумі КІСумДУ для студентів 1-ї групи практичним психологом Юрченко О.В. було проведено годину спілкування "Життя on-line".

Сучасне життя неможливо уявити без Інтернет-технологій. Кожного дня ми балансуємо у двох вимірах: «offline» - реальне життя, «online» - віртуальний світ. Так, у першому, у більшості випадків, ми можемо побачити або хоча б передбачити небезпеку, а в другому вона може бути прихованою, замаскованою. Цим уміло користуються злочинні організації, аферисти, «торгівці людьми».

Серед студентської молоді набуває популярності кібербулінг – приниження за допомогою різних електронних пристроїв: пересилка неоднозначних фото, обмовляння, поширення пліток, шантаж, знімання на відео бійок чи інших принижень і викладання матеріалу в мережу. Не задумуючись над наслідками, людині можна завдати великої шкоди, особливоїї психічному здоров’ю. Тренінгові вправи, реальні історії з життя мали на меті навчити студентів оцінювати ризики світової мережі; сформувати навички безпечної поведінки в Інтернеті; підвищити загальний рівень правової свідомості молоді.