PDFДрук

Буяй, «Студентська весно»

Одна з добрих традицій Політеху – гостинність. Сцена нашого навчального закладу так само традиційно і гостинно приймає учасників ряду обласних та загальноміських культурних заходів.

25 квітня учасники міського відбіркового туру фестивалю-конкурсу студентської творчості «Студентська весна – 2017» мали можливість заявити про свої таланти саме зі сцени Політеху. Представники семи навчальних закладів презентували свої творчі колективи та окремих солістів чи то читців, танцівників, серед яких: Конотопський інститут СумДУ, ВПУ-20, Політехнічний технікум КІСумДУ, ВПУ-8, ВПУ-4, КІПТ, Конотопське медучилище.

Фестиваль-конкурс був заявлений у 12 номінаціях: від народної стилізованої хореографії та художнього читання до українських романсів 60-х років та сучасного естрадного вокалу.

Тож глядачі спостерігали розмай співочих та танцівних талантів, мали можливість познайомитися зі справжніми декламаторами, майстрами СТЕМу. Оцінювало студентських аматорів журі конкурсу у складі 9 чоловік.

Приймаюча сторона – Політехнічний технікум КІСумДУ та Конотопський інститут СумДУ – представили до уваги журі та глядачів, гостей фестивалю 9 номерів. Зокрема, І місце в номінації «Естрадний вокал» посів колектив «Елегія» (керівник Бібик Л.Ю.) за пісню «Слобожаночка», вокальний колектив «Фортуна» (керівник Бібик Л.Ю.) здобув ІІІ місце в цій номінації і студентки Домченко Євгенія та Карга Неля також вибороли в цій номінації (під номінація «малі форми») почесне ІІІ місце. За здобуті перші місця в номінаціях «Хореографія» (класична, «малі форми») та «Хореографія» (естрадна, «малі форми») політехівський хореографічний колектив “ARTEZ” (керівник Бондаренко О.) нагороджений двома почесними грамотами, у номінації «Хореографія» (естрадна, колектив) ARTEZівці здобули не менш почесне ІІ місце.

Конотопський інститут та Політехнічний технікум КІСумДУ вітають переможців та учасників «Студентської весни – 2017». Ми пишаємося власними переможцями, шануємо переможців-учасників – представників навчальних закладів міста. До речі, випускники профтехучилищ міста можливість продовжити навчання в Політехнічному технікумі КІСумДУ за спорідненими спеціальностями, як за денною, так і за заочною формою. На сцені Політеху ви продовжите плекати своє творче покликання.

Цьогорічний фестиваль-конкурс «Студентська весна» в черговий раз довів, що Конотоп – це колиска творчо обдарованої молоді. Саме небайдужа, здатна до мистецького перевтілення молодь і є запорукою процвітання нашого міста.