PDFДрук

Вокальна студія «Елегія»

Вокальна студія «Елегія» функціонує на базі КФК СумДУ з 2010 року під керівництвом Бібик Л.Ю.
Основна мета діяльності вокальної студії - музичне виховання студентів, пропагування класичної, народної та естрадної вокальної культури, формування високих художньо-естетичних смаків.
Прекрасна дружня атмосфера сприяє розкриттю нових талантів та створенню милозвучних шедеврів співу. За роки свого існування колектив має неймовірну кількість досягнень. Так, вокальна студія «Елегія» є неодноразовим переможцем Обласного фестивалю молодіжної творчості «Студентська весна», Міжрегіонального Відкритого конкурсу-фестивалю патріотичної пісні «Від серця до серця».
У 2020 році «Елегія» відсвяткувала свій перший ювілей - 10 років.
Наші студенти стали лауреатами і дипломантами у 2021році таких Міжнародних мистецьких конкурсів, як: «Слобожанська осінь», «Скадовськ збирає друзів», «Лиманські зорі», «Талановита планета», Всеукраїнських конкурсів «Жінок оспівую красу», «Ми діти козацького роду», конкурсу Патріотичної пісні «За Україну, за честь, за волю» в м. Вінниця. Класичний фаховий коледж СумДУ підтримує дружбу з Вінницьким технічним коледжем, тому вже декілька років поспіль вокальна студія «Елегія»  бере участь у конкурсі-фестивалі патріотичної пісні в м. Вінниця.
Дівчата й хлопці вокальної студії ніколи не залишаються осторонь різноманітних подій нашого закладу та міста. Вони виступають на благодійних концертах, міських фестивалях –конкурсах, таких як «Різдвяна Зірка», «Конотопська фортеця» та беруть участь у привітанні з ювілейними датами наших друзів і партнерів, як от: Дитячої музичної школи №2, 58 окремої мотопіхотної бригади ім. І Виговського. Участь «Елегії» у міському Фестивалі вуличної музики стала для КФК – традицією та святом.

У найважчий для нашої країни 2022 рік вокальна студія «Елегія» продовжила свою роботу в патріотичному напрямку. У перші дні війни вихованці студії записали кліп до сучасної патріотичної  пісні Христини Панасюк «Я не втомився».
КФК СумДУ ініціював вокальний челендж до Дня вишиванки і  створив свій відеокліп на пісню «Ой, у лузі червона калина» першим, а потім разом  з нашим закладом  цю пісню виконували по всьому світу.
Вокальний ансамбль «Елегія» брав  активну участь у віртуальному арт-просторі «Моя Україна - єдина та вільна» у м. Запоріжжя та у творчому челенджі «Вишиванка - місток єднання минулого, сьогодення та майбутнього українців» у м.Полтава
Вихованці вокальної студії «Елегія» протягом 2022-2023 років брали активну  участь у  більш ніж 30  конкурсах мистецького спрямування Міжнародного та Всеукраїнського рівнів, таких як:
«Lacity Golden»(Італія-США), «Valencia Art Fest – Spain»(Іспанія), «Марафон талантів» Австрія –Україна, «Golden Autumn» Франція – Україна, «Варшава –Торонто», «Миколайські зірки» Чехія-Україна, «Різдвяна симфонія» Словаччина-Україна, «Зірки Грузії», «Європейська осінь» Словаччина –Україна, «Ancona Fest» Італія –Україна, «Україна має талант», «Зірки навколо», «Зимовий фестиваль Святого Миколая», «Різдвяне диво», «Талант року».

Вокальна студія Класичного фахового коледжу СумДУ – це жіночий ВА «Елегія», чоловічій ВА «Фортуна», ВА «Розмай»,  ВА викладачів «Зорецвіт», квартет, тріо, дуети, солісти.
З кожним роком до нас приходить велика кількість студентів, і кожен з них у будь-який момент може стати новою зіркою, яка засяє в нашому колективі. Тож, ласкаво просимо до співочої родини вокальної студії «Елегія»!