PDFДрук

Олександр Стародубець

Висловлюємо співчуття родині нашого випускника – захисника України
За мирне життя ми платимо надзвичайно дорого – власним життям, здоров’ям, постійними переживаннями. На жаль, усі ці жахливі події підірвали і здоров’я Олександра Миколайовича Стародубця – випускника Політехнічного технікуму КІСумДУ (тепер – КФК СумДУ) 2005 р. спеціальності «Будівництво, обслуговування та ремонт залізничних колій», який із 2019 р. зі зброєю в руках боронив нашу країну від ворогів.
Викладачі та одногрупники згадують Олександра як надійного товариша, працелюбного та відповідального студента, який із легкістю знаходив вихід із ситуацій будь-якої складності, не розгублювався. Вони наголошують, що Олександр був зацікавлений у здобутті освіти та в опануванні професії залізничника. Найкращі результати показував у розв’язанні практичних завдань, вивченні спеціальних дисциплін. Тому не дивно, що після навчання в технікумі подальше своє життя Олександр пов’язав із залізницею та обіймав у цій галузі різні посади, зокрема працював монтером (Хутір-Михайлівська дистанція колії) та бригадиром колії, шляховим майстром.
У 2019 р. він вступив до лав Збройних сил України на військову службу за контрактом, адже був справжнім патріотом. Протягом військової служби воював у Луганській та Донецькій областях. Ставши на захист країни, Олександр показав приклад військової честі, гідності та стійкості; був взірцем мужності та сміливості. Проте російсько-українська війна, постійний стрес, моральне виснаження підірвали здоров’я нашого воїна: 12 липня 2022 р. його життя раптово обірвала хвороба. Без батька залишилися дві донечки. 20 серпня виповнюється 40 днів з дня смерті Олександра Стародубця.
Адміністрація освітнього закладу, викладачі, студенти висловлюють щирі співчуття родині та близьким Олександра і всім, хто знав захисника України.
Світла пам’ять воїну!