PDFДрук

Студенти коледжу спільно з рятувальниками пройшли Школу виживання


Захід під такою назвою напередодні Дня рятувальника для студентів 4 курсу провели учасники дискусійного клубу «Погляд», що діє за співпраці коледжу з БФ «Відень.

У ході заняття молодь моделювала різні надзвичайні ситуації відповідно до отриманих завдань та намагалася дати відповіді на найпоширеніші запитання, які стосуються порятунку людей, котрі потрапили в біду, та надати їм першу домедичну допомогу.

Як діяти у разі пожежі або виявлення небезпечного боєприпасу; куди сховатися в разі артилерійського обстрілу житлових масивів; що робити, якщо людина провалилася під кригу або тоне у водоймі; як діяти у разі появи запаху газу, розбиття ртутного термометра, ураження людини електрострумом. Про ці та інші життєво важливі речі дискутували студенти. У кожному окремому випадку відповіді коментували професійні рятувальники. Під час заняття студенти працювали з підручними засобами, що посилювало відчуття реальності та давало змогу наживо побачити елементи всіх тих небезпек, які можуть очікувати на людину у повсякденному житті. Також під час заходу молодь вчилася користуватися вогнегасником та гасити пожежу.

«Отримані знання, безперечно, ніколи не бувають зайвими, - резюмували фахівці пожежної служби. – Але щиро бажаємо, щоб вам ніколи не довелося застосовувати їх на практиці».

Висловлюємо вдячність за допомогу в проведенні заходу фахівцям місцевої служби порятунку 101, Тетяні Міщенко – очільниці колишньої міської організації «Червоний хрест» - за надання манекенів для відпрацювання методів надання першої допомоги; Валерію Гапоненку – за чудові фото.