PDFДрук

Учасники «Майстерні лідерів» спробували себе в ролі управлінців на безлюдному острові

29 вересня відбулась друга майстерня, під час якої представники учнівської та студентської молоді вчилися бути управлінцями. Заняття пройшло цікаво. В ролі експертки виступила заступник директора Центру безоплатної вторинної правової допомоги м. Конотоп Валентина Волік.

Учасники здійснили віртуальну подорож на кораблі, а після того, як він затонув, вчилися виживати на безлюдному острові. Їхнім завданням було розподілити ролі в колективі, налагодити побут, розподілити відповідальність та налагодити стосунки між собою в різних ситуаціях, в які вони потрапляли на острові.

З усіма випробуваннями молодь успішно впоралась. По завершенні майстерні всі разом проаналізували те, що доводилось робити, те, що вдалося найкраще і з чим виникали труднощі. Коментуючи свою віртуальну подорож на острів, молодь ділилася своїми враженнями. Деякі з них пропонуємо вашій увазі.

«Розподіляючи ролі в колективі, потрібно підходити до цього індивідуально і давати людям ту роботу, яка їм під силу».

«Лідеру потрібно чітко організовувати роботу та давати завдання, щоб усім усе було зрозуміло».

«Дуже важко, коли практично кожен член команди відчуває себе лідером. У цьому випадку потрібно чути один одного, інакше нічого не вийде».

«В будь-якій ситуації потрібно діяти разом, не кидати один одного сам на сам з якимись проблемами чи завданнями».

«Не потрібно боятися відповідальності».

«У будь-якій роботі неможливо уникнути жертв. І керівнику, аби уникнути колективного провалу, потрібно вчитися говорити «ні» тим, хто слабший і тягне команду вниз, або розподіляти ролі так, щоб від малопродуктивної роботи слабшого не постраждала колективна справа».

Щиро вдячні експертці даної майстерні Валентині Волік за змістовне тренінгове заняття та нагадуємо, що наступна «Майстерня лідерів» відбудеться в середу, 3 жовтня. Місце зустрічі незмінне – читальна зала Класичного коледжу СумДУ.