PDFДрук

До Дня захисника України в коледжі демонстрували фільм «Трохи нижче неба»

Напередодні Дня Захисників і Захисниць України – свята справжніх, нескорених і незламних – у читальній залі коледжу відбулися покази одного з найемоційніших фільмів сьогодення - документальної стрічки про оборону Донецького аеропорту #трохи_нижче_неба для учнів школи № 12, міської гімназії, студентів ДПТНЗ "Конотопське професійно-технічне училище".

"За Україну не треба вмирати, за Україну треба боротися і жити", - цими словами розпочинається фільм, який до щему в серці правдиво висвітлює період в історії українсько- російської війни, який став символом героїзму і незламності українських воїнів. Документальна стрічка про героїчну оборону ДАПу розповідає про звичайних людей, які здатні на справжні вчинки, на прояв надлюдських можливостей, на подвиг.. Про наших захисників, які загинули, і про тих, хто вижив і, пропустивши трагічну смерть побратимів через себе, знайшов у собі сили розповісти про це… про справжніх героїв сучасності.

Режисер цього фільму - наш земляк Ruslan Gorovyi, продюсер Михайло Ухман.

Як зазначає Руслан Горовий, "ця стрічка – моя можливість подякувати тим, хто виявився сильнішим за мене, хто опинився в тому місці, де треба, щоб ми з вами жили в незалежній Україні, а не в якійсь незрозумілій квазіреспубліці… Цей фільм – цеглинка у мурі нашої пам’яті про російсько-українську війну.»

Останні кадри стрічки на екрані… Емоції, від яких стискає серце і бракує повітря в легенях… У залі – тиша, яка пробирає до кісток... Відчувається важке психологічне навантаження..., важке, але потрібне... Вдивляюся в обличчя наших юних гостей, які, помітно подорослішали за годину перегляду фільму… І вкотре переконуюся в тому, що потрібно дивитися, щоб пам’ятати, щоб не зрадити… Щоб знати ціну мирному небу над головою й вільній рідній землі під ногами...

Дякуємо нашим захисникам! За кожен ваш день заради наших днів! Шана живим і вічна пам'ять загиблим..

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!