PDFДрук

Алкогольна незалежність: чому молодь усе частіше підсідає на алкоголь?

На цю тему говорили учасники дискусійного клубу «Погляд», що функціонує за співпраці Класичного коледжу і БФ «Відень», під час чергового онлайн-заняття.

Учасники дискусії переглянули відеоролик про шкоду від зловживання слабоалкогольних напоїв, розглянули причини, через які варто від них відмовитись, про згубний вплив оковитої на здоров’я молодого організму, зокрема, жіночого та чоловічого, а також спробували розвінчати найбільш популярні міфи про те, чи допомагають спиртні напої втекти від проблем, зігрітися в холод, підвищити моральний дух, знеболити і т.ін.

По завершенні учасники склали пам’ятку про те, чому варто відмовитись від вживання спиртних напоїв. Деякі тези пропонуємо запам’ятати й вам.

1.Відмова від алкоголю економить кошти.

2.Алкоголь шкідливий, особливо для мозку. Зміни, які в ньому відбуваються під дією спиртного, незворотні.

3.Алкоголь витісняє духовність.

4.Відмова від алкоголю допомагає зберегти авторитет і гарну репутацію.

5.Алкоголізм знищує родовід. Французький дослідник Моррель довів, що рід алкоголіків закінчується після третього покоління.

Молодість – час безтурботності, веселощів і амбітних планів на майбутнє. І для того, щоб життя склалося так, як мріється в юності, варто пам’ятати й про такі речі, як алкогольна залежність, яка все це може зруйнувати. Завдання дорослих у цьому плані – не налякати підлітків наслідками зловживання алкоголем, а шляхом щирої відвертої бесіди допомогти самостійно зробити вибір на користь здорового способу життя.