PDFДрук

Волонтерити та ділитися теплом свого серця – те, що об’єднує студентів КФК

Суспільство оцінює людину за її вчинками. А ще – за здатністю творити добро, бажанням допомагати іншим, співчувати та бути милосердним. Усьому цьому дітей навчають з дитинства, а вони, в свою чергу, продовжують справу своїх батьків, учителів, наслідують їхні моральні принципи, поширюють зерна доброчесності та милосердя по всьому світу.

Студенти Класичного фахового коледжу СумДУ ніколи не бувають байдужими і завжди готові прийти на допомогу тим, хто цього потребує. Чимало з них – учасники клубу «Соціальне волонтерство», що діє за співпраці коледжу з БФ «Відень».

До числа учасників клубу входять активні, енергійні, талановиті, позитивні, чуйні та просто небайдужі юнаки та дівчата віком від 15 до 20 років. Протягом свого навчання у коледжі вони завжди є активними учасниками не тільки життя закладу, а й міста в цілому. Часто стають ініціаторами проведення благодійних зборів та ніколи не відмовляють у допомозі щодо організації проведення різноманітних заходів будь-якого масштабу чи тематики.

Ось лише декілька прикладів їхньої роботи, яку вони провели в цьому напрямку протягом 2020-2021 навчального року:

- ініціювали та провели благодійну акцію «#ЩедрийВівторокСтудентиДітям», в ході якої зібрали та вручили подарунки до Дня Святого Миколая маленьким пацієнтам гематологічного відділення Сумської обласної дитячої клінічної лікарні;

- в межах коледжу зібрали іграшки для дітей-пацієнтів відділення неврології лікарні «Охмадит», долучившись до Всеукраїнської благодійної акції «Дитяче серце, живи!»

- виготовили сувенірні лялечки для вихованців «Мобільної кімнати» у рамках проекту «Коло друзів», а також підготували для цих діток театралізовану виставу напередодні зимових свят та спортивно-розважальний захід до Дня захисту дітей;

- провели в коледжі ряд інформаційно-профілактичних акцій до Дня Миру, Дня толерантності з ВІЛ-позитивними людьми у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»;

- створили відеоролик до Міжнародного дня людей з особливими потребами для привернення уваги до проблем людей з обмеженими можливостями;

- неодноразово допомогали у проведенні таких міських фестивалів як «Узвар-фест», «Всі разом за сім'ю», туристичного походу для дітей з особливими фізичними можливостями, фестивалю вуличної музики тощо.

Також учасники клубу намагаються використовувати будь-яку можливість для власного саморозвитку - постійно беруть участь у різних тренінгах, семінарах та програмах. Деякі члени клубу стали учасниками обласного проекту «Твоя мотивація», за що отримали відповідні сертифікати.

Ми дуже раді, що в нашому місті є організації, які радо підтримують наші починання. До них належить благодійний фонд «Відень», з яким ми співпрацюємо уже багато років. А з 2021 року до числа наших друзів-партнерів долучився і благодійний фонд «Світанок». Коло однодумців постійно зростає і це чудово, адже робити добрі справи легше разом.

Окремі слова вдячності нашій студентці Анастасії Бондар, яка декілька років підряд організовує та проводить благодійну акцію «Студенти – дітям» на підтримку дітей, які проходять лікування в гематологічному відділенні Сумської обласної дитячої клінічної лікарні. Цьогоріч Настя разом із своєю родиною збирає допомогу для діток з будинку малюка, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Пишаємося й викладачкою нашого коледжу, яка веде свою роботу в напрямку волонтерства та залучає до неї студентів, Тетяною Радько (волонтерське об'єднання "Я -ВОЛОНТЕР»).

Свято, яке об’єднує волонтерів, в Україні відзначається 5 грудня. Тож з нагоди Міжнародного дня волонтера вітаємо всіх, хто має велике серце і ділиться з оточуючими теплом своєї душі. Завдяки вашій роботі– маленькій чи масштабній – наша держава стає сильнішою. А ми самі – гуманними та добросердними. Адже волонтерська робота - це не лише допомога іншим, це ще й виховання в собі найкращих людських якостей свідомого громадянина своєї держави.