PDFДрук

Учасникам клубів КФК СумДУ розповіли про відповідальність за скоєння насильства


У рамках акції «16 днів проти насильства», яка проводиться в коледжі, учасники клубів «Погляд» та «Соціальне волонтерство» (БФ «Відень»/КФК СумДУ) взяли участь у гостьовому онлайн-вебінарі на тему протидії насильству та відповідальності за скоєння таких злочинів. Його провела правознавиця, заступниця директора Конотопського місцевого Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Волік.

Спікерка докладно зупинилася на різних видах насильства, які зустрічаються в сучасному суспільстві, навела приклади звернень конотопців до Центру БВПД в контексті даної тематики та розповіла про види покарань за такі види злочинів, передбачені українським законодавством. Пані Валентина також поділилася списком та контактами установ, правозахисних організацій, до яких можна звернутися людям, які стикнулися з насильством.

Вебінар пройшов удвосторонньому форматі: студенти мали можливість не лише слухати інформацію, а й отримувати відповіді на свої запитання.

Щиро вдячні Валентині Волік за корисну та змістовну інформацію на актуальну тему. Маємо надію на продовження нашої співпраці в рамках висвітлення інформації законодавчого характеру для молоді нашого освітнього закладу.