PDFДрук

Результати співпраці з роботодавцями

Одним із вагомих чинників забезпечення якості підготовки сучасних фахівців будівельної галузі України на сьогоднішній день є тісна співпраця зі стейкхолдерами, роботодавцями та професіоналами-практиками.

Саме поєднання теорії і практики у підготовці молодших бакалаврів освітньої програми «Будівництво та експлуатація будівель і споруд» є в пріоритеті під час організації освітнього процесу.

3 лютого відбулась екскурсія до ТОВ "Конотопське підприємство "ПРОЕКТНЕ БЮРО", де здобувачі освіти мали змогу поспілкуватись з головним інженером підприємства Дмитром Семеренком, а також директором ТОВ "Укрспецпроєкт" Олексієм Галайбою.

Під час візиту до проєктного бюро здобувачі освіти ознайомились зі специфікою роботи проєктного бюро, з результатами роботи у вигляді проєктів архітектурної візуалізації, ескізних та робочих проєктів об'єктів житлового та громадського призначення, проєктів ландшафтної архітектури, проєктів прокладання інженерних мереж, а також з новітніми матеріалами, які застосовують в сучасному будівництві.

Окрім того, Д. Семеренко ознайомив присутніх з роботою креслярсько-графічного пристрою друкування конструкторсько-технологічної документації, розповів про перелік програмних засобів для роботи архітекторів, інженерів та будівельників.

Олексій Галайба, взявши слово, наголосив: «Роботодавець хоче мати справу з молодим освіченим фахівцем, який володіє інноваційними технологіями. Не має часу вас навчати, ви повинні мати і користуватися знаннями та вміннями, які передбачені освітньою програмою, і при цьому мати зацікавленість до постійного розвитку, самовдосконалення. І лише в цьому випадку ви станете першокласними інженерами».

Під час зустрічі були озвучені вимоги роботодавців до компетентностей випускників, умови праці й розміри заробітної плати.

Здобувачі освіти після зустрічі з роботодавцями отримали розуміння тонкощів своєї майбутньої професії та натхнення до подальшого навчання.

Дякуємо Дмитру Семеренку та Олексію Галайбі за тісну співпрацю в підготовці високоякісних молодих фахівців з будівництва.