PDFДрук

Результати гурткової роботи

18 лютого відбулось чергове засідання гуртка «ВІМ технології в будівництві». У засіданні взяли участь не лише студенти освітньо-професійної програми «Будівництво та експлуатація будівель і споруд», а й представники ТОВ «КП Проєктне бюро».

За результатами виконання обмірних робіт Конотопської центральної дитячої бібліотеки, в яких наші студенти брали участь 9 лютого, необхідно було виконати обмірні креслення. Зазначимо, що наші студенти можуть легко з цим впоратися в звичному для них програмному комплексі AutoCAD, але під час кожної зустрічі з роботодавцями, головний інженер ТОВ «КП Проєктне бюро» наголошував на необхідності освоювати BIM-технології, а саме Autodesk Revit.

Інженер-проєктувальник ТОВ «КП Проєктне бюро» Ян Фесенко, до речі, випускник нашого закладу освіти за спеціальністю 192 Будівництво та цивільна інженерія, детально ознайомив присутніх з процесом створення інформаційної моделі будівлі та приміщень в Autodesk Revit.

Здобувачі освіти впевнились, що створення перспективного або аксонометричного виду в Revit відбувається з надзвичайною легкістю, що вимагало б значних зусиль при створенні креслень у вже відомих їм програмних комплексах.

Результат зустрічі:

Створення 3D-моделі будівлі за обмірними кресленнями. Можливість деталізації та швидкого визначення обсягів демонтажних і монтажних робіт, автоматичного складання специфікацій і експлікацій.

Попередня домовленість про наступну зустріч у рамках гостьової лекції, присвяченої більш детальному розгляду можливостей та переваг Autodesk Revit.

Дякуємо представникам ТОВ КП "Проєктне бюро" за можливість проведення засідання гуртка на базі їхнього підприємства, за те що знаходять час, можливість та бажання передати свої знання, вміння нашим студентам, змотивувати їх на подальше навчання, саморозвиток.