PDFДрук

Співпраця з ІРЦ: гостьова лекція «Інклюзія в освіті»


04 травня 2022 р. у рамках співпраці Класичного фахового коледжу СумДУ та Інклюзивно-ресурсного центру Конотопської міської ради для здобувачів освіти закладу відбулася лекція на тему «Інклюзія в освіті». Лекторка – директор ІРЦ Тетяна Блонова.

Щороку актуальність інклюзивного навчання загострюється, оскільки, на жаль, збільшується кількість осіб з особливими освітніми потребами. Окрім того, щодня збільшується кількість людей, які зазнали поранень внаслідок агресії російської федерації, осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Студенти коледжу скористалися можливістю дізнатися, у чому полягає ідея та базові цінності інклюзивної освіти, зрозуміти проблеми організації навчання дітей (осіб) з особливими освітніми потребами, а також можливістю розвінчати певні стереотипи й міфи щодо людей з особливими потребами. Корисним було й дізнатися про важливість коректного вживання термінів стосовно людей, що потребують підтримки усього суспільства.

Формування толерантного ставлення до осіб з особливими освітніми потребами завжди на часі, бо усі ми різні, але усі рівні!