PDFДрук

У Класичному коледжі СумДУ відбувся День відкритих дверей

17 червня в Класичному коледжі СумДУ відбувся традиційний профорієнтаційний захід для майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків – День відкритих дверей. Зустріч пройшла в змішаному форматі.  

Абітурієнти та батьки, які завітали до закладу, поспілкувалися з адміністрацією коледжу, завідувачами відділень, викладачами, отримали відповідні консультації. Також для них була проведена цікава екскурсія закладом, зокрема, вони побачили навчальні корпуси, оглянули аудиторії, навчально-виробничі майстерні, лабораторії, де проводяться заняття для студентів різних спеціальностей; спортивну, хореографічну та актову зали; бібліотеку; ознайомилися з умовами проживання в студентських гуртожитках; відвідали Музей історії освітнього закладу, вокальну студію «Елегія»; дізналися про позанавчальну роботу коледжу – різноманітні заходи, об’єднання та гуртки, що дає змогу кожному здобувачу освіти розвиватися та реалізувати себе в усіх сферах.

Відвідувачам закладу розповіли про наукову діяльність, ознайомили з переліком спеціальностей, за якими буде здійснюватися набір, матеріально-технічну базу, можливості наукового, творчого та спортивного розвитку під час навчання; про перспективи фахового зростання, традиції коледжу.

Окремо було зроблено акцент на прийомі на навчання для здобуття освітнього ступеня молодшого бакалавра (початковий цикл вищої освіти), можливість вступу на який доступна в коледжі з 2020 року.  А також на тому, що коло освітніх програм, спеціальностей у коледжі постійно розширюється.

До майбутніх здобувачів освіти та їхніх батьків звернулася директор освітнього закладу – кандидат педагогічних наук, доцент, депутат міської ради Тетяна Гребеник, яка привітала всіх учасників, подякувала за виявлений інтерес до коледжу та наголосила, що життя триває, навіть у таких умовах необхідно навчатися, розвиватися, працювати. «Наш освітній заклад, – зазначила Тетяна Вікторівна, – був заснований у 1890 р. Протягом своєї славетної 132-річної історії на його долю випали і революції, і війни. Проте він не тільки вистояв, а й працював та розвивався. І зараз, не зважаючи на складні виклики часу, продовжує готувати та випускати спеціалістів, які, переконана, будуть відбудовувати нашу державу, творити її новітню історію. І ними можете стати ви, шановні абітурієнти!».

Відповідальний секретар приймальної комісії КФК СумДУ Юлія Туманова надала вичерпну інформацію учасникам зустрічі про етапи вступної кампанії 2022 р., її особливості в умовах воєнного стану, строки прийому заяв та документів, перелік спеціальностей та освітніх програм, за якими оголошується прийом на навчання, вступні іспити, терміни навчання, підготовчі курси для вступників тощо. Особлива увага присутніх була звернута на цьогорічні нововведення – мотиваційний лист та національний мультипредметний тест (аналог ЗНО). На запитання щодо створення електронних кабінетів вступників та розміщення в них необхідних документів, написання мотиваційних листів пані Туманова порадила майбутнім вступникам та їхнім батькам звертатися за індивідуальними консультаціями та практичною допомогою до відділу довузівської підготовки  коледжу або ознайомитися з усією актуальною інформацією на офіційному сайті освітнього закладу.

Також з учасниками заходу поспілкувалася Президент студпарламенту коледжу Дар’я Литвиненко, яка розповіла про студентське самоврядування, представлене Молодіжною спілкою студентів КФК СумДУ, широкий спектр можливостей для самореалізації молоді саме в стінах коледжу та закликала майбутніх вступників приєднуватися до великої спільноти коледжу.

Бути студентом КФК СумДУ – це не лише почесно, а й відповідально. На тих, хто успішно витримає умови вступної кампанії, попереду чекає одна з найяскравіших сторінок життя – незабутні студентські роки.

Тож, бажаємо вам зробити правильний вибір професії, завжди відстоювати власний життєвий орієнтир і не боятися іти за покликанням, адже ще Ч. Дарвін писав: «Якщо ви вдало оберете професію і докладете до неї душу, то щастя саме знайде вас».

Про правила прийому до Класичного коледжу СумДУ у 2022 році читайте за посиланням:

https://kpt.sumdu.edu.ua/attachments/article/1006/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B0%20%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%96%D1%81%D1%96%D1%8F/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0%20%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%BE%D0%BC%D1%83%20%D0%B4%D0%BE%20%D0%9A%D0%A4%D0%9A%20%D0%A1%D1%83%D0%BC%D0%94%D0%A3%20%D1%83%202022%20%D1%80%D0%BE%D1%86%D1%96.pdf

 

Â