PDFДрук

На інформаційному фронті – студентська фототворчість!

08.07.2022.jpgЩороку Науково-методичний центр ВФПО, студентське самоврядування закладів вищої та фахової передвищої освіти України організовує фотоконкурс-виставку авторських фотографій, головною метою якого є виявлення, підтримка творчих здібностей та ініціатив студентської молоді, пошук оригінальних підходів у галузі фотомистецтва.

Тема цьогорічного фотоконкурсу-виставки –«Мандруй. Вивчай. Бережи. Люби свою Україну». У період з лютого по квітень у закладах освіти проводився перший тур конкурс. У першому турі конкурсу взяли участь 7 студентів нашого коледжу. На другий етап конкурсу надійшло 126 фотоматеріалів, включаючи цикли фотографій, із 53 закладів вищої та фахової передвищої освіти.

На жаль, повномасштабна війна в Україні внесла свої корективи і у формування світогляду учасників. У січні, оголошуючи фотоконкурс під гаслом «Мандруй. Вивчай. Бережи. Люби свою Україну» було передбачено розкриття еколого-краєзнавчої тематики. У своїй любові до України студенти цьогоріч вбачали не тільки шану звичаям і традиціям українського народу, висвітлення історико-культурної спадщини, природи і краси рідного краю, а й національно-патріотичних та філософських світоглядів, любові до братів наших менших тощо. Беручи до уваги різноплановість робіт оргкомітет другого туру фотоконкурсу-виставки не визначив переможців цьогоріч. Але рекомендував відзначити 44 кращі роботи.

Серед номінантів фотоконкурсу є і студентка Класичного коледжу СумДУ Наталія Осташко, яка була відзначена у тематиці «Збережемо спадщину – збережемо Україну» зі своєю фотороботою «ЦИТАДЕЛЬ КОЗАЦЬКОГО ДУХУ».

Щиро вітаємо авторів кращих робіт та усіх учасників фотоконкурсу-виставки. Кожен із вас здобуває Україні славу на своєму фронті та наближає перемогу України завдяки фотомистецтву.