PDFДрук

Набуваємо практичного досвіду

alt16 вересня 2022 р. у рамках вивчення навчальної дисципліни «Геодезичні роботи при землеустрої» для здобувачів освіти Класичного фахового коледжу СумДУ 841 та 843 груп спеціальності 193. «Геодезія та землеустрій» (освітньо-професійна програма – «Землевпорядкування») було проведено заняття на виробництві, яке організували викладач Заболотня Т.М та інженер-землевпорядник Олександр Мезь (ФОП «Мезь О.М.»).

Захід пройшов у польових виробничих умовах, що дало можливість студентам – майбутнім фахівцям – наочно ознайомитися з використанням сучасних геодезичних приладів у землевпорядному виробництві, тобто дізнатися, як відбувається робочий процес зсередини, та змістовно поспілкуватись із представником проєктної землевпорядної організації. Під час заняття здобувачі освіти ознайомились із призначенням, застосуванням та конструктивним устроєм сучасного електронного тахеометра, який використовують для проведення різних видів зйомок, встановлення та відновлення меж землеволодінь і землекористувань.

Переконані, що такі заняття є корисними для здобувачів освіти, адже не лише збагачують їх знаннями, розширюють загальний кругозір, але й водночас формують їхнє уявлення про запити роботодавців на сучасному ринку праці, посилюють практичну спрямованість освітнього процесу.