PDFДрук

Пісенна стежина довжиною в 19 років


Сьогодні, коли наша держава  йде шляхом незалежності та побудови нового прогресивного суспільства, патріотична пісня  є  одним з чинників формування   свідомості громадян, які прославлятимуть героїчне минуле України.

Патріотична пісня у час, коли Україна перебуває у стані війни, потрібна, як реальна гуманітарна зброя. Однією з форм громадянського та патріотичного виховання є проведення у Політехнічному технікумі КІСумДУ Відкритого конкурсу-фестивалю патріотичної пісні «Від серця до серця». З 2001 року заклад за підтримки відділу Конотопської міської ради у справах молоді та спорту щорічно організовує фестиваль, який не просто об’єднує пісенні таланти, а й переносить слухачів у  незвідане царство почуттів: радості й смутку, щастя й печалі.

У конкурсній програмі беруть участь  більше 100 учнів шкіл, ВПУ та вищих закладів освіти як регіону, так і всієї України.

Географія та чисельність учасників фестивалю щороку розширюється та зростає, що свідчить про його незмінну актуальність для нашого суспільства.

  Вокальні колективи, солісти, дуети, тріо, гурти, -  виступ кожного вирізнявся оригінальністю та артистизмом.

Зі сцени лунають повстанські пісні, пов’язані з героїчною історією нашого народу, й сучасні музичні твори про незалежну Україну, й пісні, що народилися під час подій на Майдані. Не раз зачаровували глядачів у залі пісні про Україну у виконанні ансамблю Центру дитячої та юнацької творчості, дитячої школи мистецтв. А пісні Вінницького технічного коледжу, Роменського коледжу ДВНЗ «КНЕУ» ім.В.Гетьмана, Хіміко-технологічного коледжу ім.І.Кожедуба ШІ СумДУ викликали незабутні емоції. Задумливо вслухалися присутні в залі й у пісні у виконанні  ансамблю Політехнічного технікуму КІСумДУ, емоційно, зі сльозами на очах сприймали виконання Львівського вищого професійного училища дизайну та будівництва.

 А ще завжди цікаво спостерігати за глядачами фестивалю – учнями, студентами з різних навчальних закладів. Адже не так часто бачиш на сцені однолітків,  і не лише своїх, а з усього регіону. Ось це і є найкращим елементом патріотичного виховання.

  Співаючи, ми зазираємо в нашу історію, в минуле, намагаючись обережно відновити фрагменти народження української нації. Коли звучить пісня, серце наповнюється почуттям любові до рідного краю, до свого народу, до України.

Дякуємо учасникам конкурсу та бажаємо, щоб усі пам’ятали – лише від нас залежить доля нашої України.  Бережімо нашу державу, бережімо одне одного.

І нехай нетлінним дороговказом буде душа нашого народу - пісня!

Загальнонаціональні карантинні заходи цього року не дозволили провести ювілейний фестиваль в Класичному фаховому коледжі навесні. Але вже є дата його проведення восени – 15 жовтня. Цього разу він відбудеться в новому форматі та за участі зіркових гостей. Буде цікаво та емоційно!