PDFДрук

Команда КФК СумДУ лідирувала у краєзнавчому інтерактивному квесті

altКонотопська битва 1659-го року – значно більше, аніж просто дата в нашій історії, вона - взірець українського лицарства, козацького воєнного мистецтва і переможної тактики, а для росіян найганебніша і наймасштабніша поразка, чорна сторінка військового мартирологу. Для нас, українців, - це символ боротьби за свободу, єдність та суверенність рідної землі.

5-го липня наші студенти: Руслана Ковалішина (6 гр), Михайло Сагайдачний (131 гр), Євгеній Засікан (1 гр) разом із викладачами: Володимиром Очкасовим, Наталією Тринитко, Тетяною Радько у складі новоствореного в Конотопі осередку «Пласт» долучилися до загальноміських заходів з нагоди 361-ої річниці Конотопської битви.

Пам’ять тих, хто віддав життя за Україну, студенти та викладачі КФК СумДУ вшанували хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятного знаку на честь оборони конотопської фортеці та до пам’ятника Григорію Гуляницькому. Ознайомилися з тематичною виставкою «Конотопська битва – звитяга пращурів великих», що експонується в Конотопському міському центрі культури і дозвілля «Кінотеатр «Мир».

Але найцікавішою, найяскравішою та найвідповідальнішою подією цього дня стала для них участь в інтерактивному квесті краєзнавчого спрямування «Шляхами Конотопської битви 1659 року». Маршрут квесту пролягав пам’ятними місцями, що пов’язані з подіями Конотопської битви 1659 року, і вимагав від учасників змагань не лише знань з історії, а й достатньо серйозної витривалості, оперативності, винахідливості, командної роботи та дружньої підтримки. Продемонструвавши ці якості, помножені на неабияке бажання перемогти, колежани посіли І місце й отримали пам’ятні відзнаки та подарунки. І хоча говорять, що головне у змаганнях – участь, перемогти саме цього дня їм було надзвичайно приємно!