PDFДрук

Пам’ятаємо. Шануємо. Перемагаємо

Конотопська битва 1659-го року – значно більш, аніж дата в нашій історії, вона - взірець українського лицарства, козацького воєнного мистецтва і переможної тактики, а для росіян найганебніша і наймасштабніша поразка, чорна сторінка військового мартирологу. Для нас, українців, - це символ боротьби за свободу, єдність та суверенність рідного краю.

5-го липня наші студенти: Руслана Ковалішина (6 гр), Михайло Сагайдачний (131 гр), Євгеній Засікан (1 гр) разом із викладачами: Володимиром Очкасовим, Наталією Тринитко, Тетяною Радько у складі новоствореного в Конотопі осередку Пласт долучилися до загальноміських заходів з нагоди 361-ої річниці Конотопської битви.

Пам’ять тих, хто віддав життя за Україну, вшанували хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятного знаку на честь оборони конотопської фортеці та до пам’ятника Григорію Гуляницькому. Ознайомилися з тематичною виставкою «Конотопська битва – звитяга пращурів великих», яка експонується у Конотопському міському центрі культури і дозвілля «Кінотеатр «Мир».

Але найцікавішою, найяскравішою та найвідповідальнішою подією цього дня стала для нас участь в  інтерактивному квесті краєзнавчого спрямування  «Шляхами Конотопської битви 1659 року».  Маршрут квесту пролягав пам’ятними місцями, що пов’язані з подіями Конотопської битви 1659 року, і вимагав від учасників не лише знань з історії, а й достатньо серйозної витривалості, оперативності, винахідливості, командної роботи та дружньої підтримки.  Продемонструвавши ці якості, помножені на неабияке бажання перемогти, ми посіли ПЕРШЕ місце й отримали пам’ятні відзнаки та подарунки. І хоча говорять, що головне у змаганнях – участь, перемогти саме цього дня нам було надзвичайно приємно!