PDFДрук

КФК СумДУ першим у Конотопі набрав молодших бакалаврів

14 вересня розпочався навчальний рік для студентів-першокурсників, які вступили до закладу на початковому рівні вищої освіти.

Під час привітального слова завідувачка відділення підготовки молодших бакалаврів Наталія Грано побажала новачкам сміливості у звершеннях та наполегливості, а також запропонувала активно долучатися до наукового, культурного та суспільного життя на відділенні. По завершенні офіційної частини студенти мали змогу ближче познайомитися з викладачами, які забезпечуватимуть освітній процес, та здійснити оглядову екскурсію закладом.

Молодший бакалавр, як і звичний для нас ступіть вищої освіти «бакалавр», є також ступенем вищої освіти. Опанування програми за ступенем «молодший бакалавр» відбувається на початковому рівні вищої освіти (короткий цикл). Крім того, ступінь молодшого бакалавра є новим освітнім продуктом як у Конотопі, так і в системі вищої освіти України в цілому.

Класичний фаховий коледж СумДУ став першим навчальним закладом у Конотопі, який здійснив набір за освітнім ступенем «молодший бакалавр», – відтепер за початковим рівнем вищої освіти в закладі навчаються студенти за спеціальностями «Фізична культура і спорт», «Менеджмент», «Галузеве машинобудування», «Будівництво та цивільна інженерія».

Нагадуємо, що вступити на навчання та здобути вищу освіту за коротким циклом можна на основі повної загальної середньої освіти (після 11-го класу) або на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст».

Здобувши ступінь молодшого бакалавра, випускники, за бажанням, можуть продовжити навчання на першому рівнях вищої освіти, у тому числі за скороченою програмою підготовки.

Тож, вітаємо першокурсників та бажаємо успіхів! Зі стартом! І нехай він буде вдалим!