PDFДрук

Другокурсники закріплюють здобуті знання у виробничих майстернях

Останні два тижні лютого у студентів ІІ курсу Класичного фахового коледжу СумДУ гаряча пора – час виробничих практик. Цей період в освітньому процесі подобається молоді найбільше, адже де, як не в майстернях, можна наживо побачити себе в ролі майбутнього фахівця і власними руками доторкнутися до професійного реквізиту!

Так, майбутні машинобудівельники наразі опановують технологію обробки матеріалів на верстатах. А саме: практикують свої знання зі слюсарних робіт. Під керівництвом майстра виробничого навчання Людмили Вавілової молодь вчиться робити заміри деталей та рубати метал, користуватися інструментами, призначеними для цих робіт, правильно організовувати своє робоче місце тощо.

Ще в одній виробничій майстерні працюють майбутні автодорожники – студенти 321, 322 та 323 груп. Під пильним оком та професійними порадами майстра виробничого навчання з теслярсько-плотницьких робіт Олексія Тоценка практиканти розширюють свої знання про ручний столярний інструмент, засвоюють правила техніки безпеки в роботі з електроінструментом та гострими лезами для обробки дерева, відточують столярні навички.

Для другокурсників ця виробнича практика – перша, а тому вони надзвичайно сконцентровані на здобутті свого першого професійного досвіду й уважно дослухаються до всіх порад наставників. Попереду такі практики ще будуть і не одна. І з кожним разом студенти все більше наближатимуться до омріяного диплома та краще розумітимуться на особливостях професії, яку для себе обрали.