PDFДрук

Плели маскувальні сітки та мотанки, розповідали про професії та перевіряли знання з історії – студенти та викладачі КФК СумДУ взяли участь у відзначенні річниці Конотопської битви

10 липня в с.Шаповалівка пройшло визначне свято, присвячене річниці Конотопської битви 1659 року.

Цей день був насичений яскравими подіями. Гості свята споглядали за кінним шоу та показовими виступами лучників, карбуванням ювілейної монети у локації монетного двору. До уваги присутніх були представлені локації кримськотатарської культури та народних українських рушників, де їх було зібрано понад 100 видів. А ще - 30-ти метровий рушник єдності, традиційний козацький куліш, концертна програма, змагання з волейболу, автентичні фотозони для карбування незабутніх миттєвостей на згадку.

У культурно-історичному фестивалі взяли участь і студентська молодь та викладачі Класичного фахового коледжу СумДУ. Відвідувачів локації коледжу радо вітала молодь в українському національному вбранні та пропонувала перевірити свої знання про Конотопську битву у відповідній історичній вікторині. Усі учасники отримали символічні подарунки - солодощі. Ті, хто виявив бажання перевірити свої знання з англійської та німецької мов, мали можливість взяти участь у мовному конкурсі.

Про розмаїття професій, які можна отримати в Класичному фаховому коледжі СумДУ, розповідали студенти, одягнені відповідно до професійної приналежності.

Усі охочі долучилися до плетіння маскувальної сітки для українських воїнів, які боронять кордони нашої держави в боротьбі з російським агресором. А також взяли участь у плетінні символічних оберегів для захисників – ляльок-мотанок. Усі ці речі незабаром будуть передані туди, де на них завжди чекають, - українським військовим на передову.

Класичний фаховий коледж вітає містян зі святом - 362-ю річницею перемоги війська під проводом гетьмана Івана Виговського у Конотопській битві 1659 року та бажає єдності та непереможності всім нам та нашій державі! Слава Україні!