PDFДрук

Шлях довжиною в 30 років


Якими були 30 років Незалежності України для Класичного фахового коледжу СумДУ? Як і для держави в цілому це був шлях до розвитку, здобуття нового досвіду, перемог і набитих гуль. Це 30 років історії, яку ми натхненно карбуємо на папері й бережемо в пам’яті… Це те, чим ми пишаємось і що спонукає нас рухатися далі – до нових звершень, відкриттів, проєктів…


Пропонуємо й вам разом із нами погортати сторінки життєпису Класичного фахового коледжу часів Незалежності України та згадати деякі моменти нашої освітньої історії..

1997р – на базі Конотопського будівельного технікуму транспортного будівництва та Конотопського електромеханічного технікуму був створений Політехнічний технікум.

1998р – відкрите заочне відділення за запроваджена нова спеціальність «Організація виробництва».

2000р – почав свою роботу спортивний клуб «Плеяда».

2001р – на базі закладу стартував міжрегіональний фестиваль патріотичної пісні «Від серця до серця», географія учасників якого за 20 років розширилась далеко за межі міста та області.

Цього ж року в закладі відкрита нова спеціальність «Обслуговування комп’ютерних та інтелектуальних систем і мереж».

2005р – в технікумі започаткована благодійна акція для вихованців інтернатів та дітей з обмеженими фізичними можливостями «Сяйво надій!», а також еколого-краєзнавча акція «Зелена хвиля» з прибирання та благоустрою зон відпочинку в Конотопі.

Тоді ж, за підтримки БФ «Відень» стартував проєкт «Коло друзів», метою якого було і залишається організація дозвілля студентської та працюючої молоді міста.

А ще в цьому році був створений хореографічний колектив «ARTEZ», який сьогодні відомий далеко за межами Конотопа.

2006р – почала свою роботу громадська організація «Новий час», яка з моменту створення отримала чимало грантів всеукраїнського та міжнародного рівнів.

2008р – у технікумі вперше провели свято вишиванки, яке згодом стали відзначати на загальноміському рівні.

Також у цьому році був створений сайт освітнього закладу, а студенти отримали доступ до електронного розкладу занять.

Саме у 2008-му на території технікуму з’явився спортивний майданчик зі штучним покриттям.

2010р – заснована вокальна студія «Елегія». Усі ці роки її учасники неодноразово виборювали перемогу у Всеукраїнських конкурсах з вокалу та є постійними учасниками загальноміських свят.

Цього ж року в технікумі відновив свою роботу оновлений музей історії закладу.

2011р – для студентів відкрили новий тенісний зал, а мешканці гуртожитку отримали доступ до мережі Інтернет.

Тоді ж була розширена мережа підприємств для проходження оплачуваної виробничої практики студентів з подальшим працевлаштуванням. Так, почалася співпраця зі службою колії «Київпастранс», Дарницьким трамвайним ремонтно-експлуатаційним депо та ЗАТ «Українська будівельна кампанія».

2012р – Проєкт «Коло друзів» вийшов на новий рівень розвитку. Адміністрація технікуму та БФ «Відень» підписали угоду про співпрацю в рамках вищезазначеного проєкту, підтриманого австрійською благодійною організацією «Welthaus».

Цього ж року було започатковане щорічне проведення науково-методичних конференцій викладачів та студентів «Проблеми розвитку транспортної галузі: історія та сьогодення».

2013р – відкрита нова спеціальність «Землевпорядкування», а також почала систематично виходити друкована газета «ПоліТех».

2015р – відкрито сучасний хореографічний клас. На базі технікуму стартували курси польської мови для всіх охочих. Відкрито музейну кімнату «Дорогами 1941-1943рр. Конотоп».

2016р – музей та бібліотека технікуму стали потужним на Конотопщині центром волонтерської допомоги та підтримки українських військових: організовано плетіння маскувальних сіток та костюмів, збір продуктів, ліків, засобів особистої гігієни та відправка їх у зону ведення бойових дій на сході.

Цього ж року на базі технікуму почали діяти об’єднання за інтересами для студентської та працюючої молоді Конотопа: дискусійний клуб «Погляд», клуби «Соціальне волонтерство», «Made in Ukraine», школа англійської мови «Linguacat», гуртки аеробіки, хореографії та вокально-інструментальної гри.

2019 р - підписаний меморандум про співпрацю з ТОВ "AIR SUPPLY SOLUTIONS" (Пльзень, Чехія), що дало старт для створення майстерень зі зварювання.

2020 р - заклад одним із перших в Україні отримав ліцензії на підготовку молодших бакалаврів за 5 спеціальностями на базі професійної освіти: професійна освіта, будівництво та зварювання, фізична культура і спорт, менеджмент, галузеве машинобудування, будівництво та цивільна інженерія. Варто зазначити, що вперше у Конотопі створені умови для здобуття вищої освіти зі спеціальності «Фізична культура і спорт».

2021р – Політехнічний технікум КІСумДУ перейменований на Класичний фаховий коледж Сумського державного університету.

Нові здобутки – попереду. Все тільки починається! З прийдешнім Днем Незалежності!

P.S. 20 серпня – День народження коледжу. Саме цього дня 130 років тому в Конотопі було відкрите трирічне залізничне училище, правонаступником якого є сьогодні Класичний фаховий коледж СумДУ. Тож вітаємо всіх, хто в різні роки був причетний до нашого освітнього закладу, працював у ньому чи навчався, - зі святом!