PDFДрук

Екскурсії до музеїв, години спілкування, покладання квітів на Меморіалі – як коледжани відзначили день міста


Протягом тижня, з 6 по 9 вересня, у Класичному коледжі провели ряд заходів, присвячених Дню визволення міста від нацистських загарбників. Так, 6 вересня викладачі закладу взяли участь у покладанні квітів до пам’ятників загиблим землякам на Меморіалі слави. А студенти ІІ-ІV курсів після занять відвідали музей авіації «Крила Конотопа».

Протягом тижня студенти ІІ-ІІІ курсів побували в музейній кімнаті коледжу "Конотоп. Дорогами 1941-го" (керівник Олександр Євтушенко).

Враженнями студентів своєї групи поділилася наставниця 221 академічної групи Ольга Клименко:

«Викладач історії, відомий в Україні краєзнавець Олександр Євтушенко розповів присутнім про події 1941 -1943 років – періоду окупації міста Конотоп солдатами вермахту. 3072 життя мирних жителів -таку криваву ціну заплатив Конотоп за часи окупації. Окрема сторінка історії міста воєнного періоду-табір для військовополонених. Цій темі Олександр Валерійович присвятив багато своїх досліджень. Крім того, він очолює пошуковий загін" Останній рубіж", члени якого займаються розкопками в місцях запеклих боїв на Конотопщині».

Здобувачі освіти різних спеціальностей побували на екскурсії й у музеї історії закладу (керівник Тетяна Радько). Там на них чекала цікава змістовна розповідь про Конотопську битву та її значення в історії держави, «Конотопську відьму», історію трамваю та залізниці, Пантеон національної пам’яті. Студенти переглянули відеоматеріали про розбудову Конотопа від 2000-х років до сьогодення.

Як зазначає класний керівник 321,322,323 груп Тетяна Романченко, відвідувачі музею отримали приємні враження та цінну інформацію про невідомі сторінки історії міста. А побачене й почуте цього дня в музеї рідної alma mater ще більше підвищило інтерес до історії малої батьківщини.

У всіх групах закладу протягом тижня були проведені години спілкування на тему Дня визволення Конотопа від нацистських загарбників, а також на теми патріотизму та любові до рідного краю.