PDFДрук

Коледжани долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту


9 листопада, в День української писемності та мови, студенти та викладачі Класичного фахового коледжу СумДУ традиційно долучилися до національного флешмобу з написання Всеукраїнського радіодиктанту. Цього річ його в ефірі Українського радіо читав український письменник постмодерніст Юрій Андрухович.

Радіодиктант національної єдності в Україні пишуть з 2000 року. Тоді цю подію приурочили до Дня Кирила і Мефодія, що відзначається 24 травня. Лише згодом, 9 листопада, День української писемності та мови став офіційною датою для проведення радіодиктанту. Акцію, присвячену державній мові, започаткувало Українське радіо.

З 9 листопада 2019 року Google-запит «Радіодиктант» став найпопулярнішим серед української інтернет-аудиторії.

Сьогодні до написання Всеукраїнського диктанту долучаються десятки тисяч українців. Щиро радіємо, що серед них і дружня спільнота викладачів та здобувачів нашого освітнього закладу!

Вітаємо усіх зі святом – Днем української писемності та мови – і бажаємо плекати та берегти рідну мову, відточувати своє мовлення в щоденному спілкуванні з рідними та колегами, та з величезною повагою передавати своїм нащадкам!