PDFДрук

У «Погляді» говорили про історії реальних українців, які потрапили в рабство


altВ рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства», до якої долучилися і студенти нашого освітнього закладу, у клубі «Погляд» (БФ «Відень/КФК СумДУ) пройшло заняття на тему «Як не стати товаром та не потрапити в рабство під час пошуку роботи за кордоном».

Учасники з допомогою платформи ZOOM переглянули фільм «Життя на продаж», в якому українська співачка Джамала розповідає історії реальних людей, мешканців України, які, шукаючи роботу за кордоном, потрапили в рабство.

Фільм справив неабияке враження на студентів. Дехто з них відзначив, що іноді ми навіть не задумуємось над тим, яку небезпеку можуть нести наша довірливість, необізнаність на шляху пошуку кращого життя в інших країнах, прагнення гарного заробітку.

Разом обговорили можливі причини, через які людей затягують у рабство, а також склали список рекомендацій для тих, хто не хоче потрапити в неприємну ситуацію і стати товаром у руках злочинців, як це сталося з героями фільму «Життя на продаж». Ви теж можете ознайомитися з деякими з них та взяти до уваги.

1.Нікому не довіряти свій паспорт та не користуватися послугами незнайомих людей та неперевірених організацій в оформленні документів на виїзд з країни.

2.Завжди залишати свої контактні дані та координати близьким та рідним при виїзді з країни, повідомляти про місце своєї поїздки. Регулярно телефонувати їм.

3.Не забувати, що знання іноземної мови полегшить ваше перебування за кордоном.

4.При виїзді в будь-яку країну зареєструватися в українському посольстві.

5.Не забувати з’ясовувати та брати з собою  номери телефонів українських посольств, а також неурядових організацій, які працюють у сфері протидії торгівля людьми.