PDFДрук

«Будівельник» – завжди звучить гордо!


Гарною традицією на відділенні «Підготовки молодшого бакалавра» є залучення до проведення гостьових лекцій професіоналів – практиків.

У рамках такої співпраці 3 грудня для здобувачів освітньо-професійної програми «Будівництво та експлуатація будівель та споруд» була проведена гостьова онлайн-лекція на тему "Технічна інвентаризація нерухомого майна". Лекторка – начальниця приватного Бюро технічної інвентаризації (БТІ) Інна Єрмакова.

Цікавим для усіх учасників зустрічі був момент знайомства, під час якого Інна Єрмакова повідомила, що є випускницею нашого освітнього закладу.

Під час лекції здобувачі дізналися про те, які функції виконує Бюро технічної інвентаризації та які взаємозв’язки має з будівництвом об’єктів; як і ким оформлюється інвентарна справа; які інструменти та програмне забезпечення використовуються під час виконання обмірних креслень. Був представлений перелік нормативних документів, якими керується у своїй діяльностіÂ  інженер з технічної інвентаризації. Були наведені приклади технічних паспортів на квартиру та приватний будинок.

Під час зустрічі навчальний матеріал доповнювався цікавою, змістовною презентацією, яка побудована за принципом образно-графічного запам’ятовування, що сприяє формуванню необхідних фахових компетентностей для майбутньої професійної діяльності за обраною спеціальністю здобувачів вищої освіти.

Дуже цікаво був розкритий зміст кожного питання теми, а презентація посилила зрозумілість, логічність і повноту викладення матеріалу лекції.

Лекторка звернула увагу на кваліфікаційні вимоги до інженера з технічної інвентаризації. Після отримання документів про вищу освіту є необхідність в отриманні кваліфікаційного сертифіката Інженера (техніка) в Асоціації експертів будівельної галузі України. Це складний шлях, але розпочався він для Інни Олександрівни саме з нашого закладу освіти, який вона закінчила в 2006 році - вона з гордістю пригадувала цікаві й щасливі студентські роки в стінах Альма-матері.

Палким закликом гордитися своєю обраною професією, робити усе можливе для подальшого працевлаштування за фахом закінчила лекцію Інна Олександрівна, додавши, що «Будівельник» – завжди звучить гордо!

Не зважаючи на онлайн-формат, лекційне заняття викликало жвавий інтерес у присутніх та пройшло в теплій атмосфері активного спілкування.

Проведення занять такого формату, на думку здобувачів вищої освіти, сприяють більш ефективному формуванню фахових компетентностей, досягненню відповідних програмних результатів навчання.