PDFДрук

Тетяна Гребеник прозвітувала про результати роботи Класичного коледжу СумДУ у 2021 році

Про спільні здобутки працівників та студентів у минулому, 2021 році, очільниця освітнього закладу розповіла під час зборів трудового колективу 13 січня 2022 року.

Так, зокрема, нею було зазначено, що у 2021 році розпочато процес підготовки до акредитації спеціальності «073. Менеджмент» за рівнем молодшого бакалавра.

9 педагогічних працівників отримали або підтвердили свою кваліфікацію/відповідність займаним посадам. В цілому кадровий потенціал коледжу збільшився на 12 одиниць. Серед 62 штатних працівників закладу 16 кандидатів наук (у т. ч. 1 професор, 7 доцентів), 1 заслужений тренер України; 6 старших викладачів. 2 педагоги мають звання «викладач-методист», 3 – нагрудний знак «Відмінник освіти України», 1 заслужений працівник освіти України, 8 викладачів нагороджені подяками та грамотами МОН. Викладачів вищої категорії 49, першої – 16 викладачів, 7 осіб мають другу категорію, спеціаліст – 11.

Директорка коледжу в 2021 році увійшла до складу робочої групи Міністерства освіти і науки України з підготовки проєкту Типового положення про організацію освітнього процесу в закладах фахової передвищої освіти.

За підсумками вступної кампанії прийом на І курс у порівнянні з минулим роком збільшився на 15,2%.

Наразі в коледжі навчаються 864 студенти (у попередньому році – 809), з них 768 за денною та 96 за заочною формами навчання. Переважна більшість здобувачів освіти навчаються на бюджеті, 41 – за контрактом. Більше, ніж на 45% збільшився у 2021 році набір до коледжу за рівнем «Молодший бакалавр».

Зростає й популярність підготовчих курсів, які проводяться на базі коледжу. Так, у 2021 році кількість слухачів на базі 9 та 11 класів збільшилась на 16%. З цього навчального року підготовчі курси щодо підготовки до ЗНО заклад проводить спільно з інститутом на базі коледжу. Активізовано співпрацю з відділом довузівської підготовки університету.

Не зважаючи на карантин та періодичне впровадження дистанційного навчання, студенти мають успіхи в навчанні. Так, цьогоріч 19 із них стали переможцями всеукраїнських предметних олімпіад платформи «На урок» з фізики, географії, біології, інформатики, хімії, математики, англійської, української мови та літератури, зарубіжної літератури.

25 студентів отримали призові місця у Всеукраїнському конкурсі ««Ок, Google, з Днем народження!» від проекту «На Урок», 3 студенти перемогли у Всеукраїнському турнірі «Управлінські перегони», 2 - у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді "Всеосвіта" з української мови, 8 - здобули перемогу у Всеукраїнській грі з англійської мови «PUZZLE-2021», 1 здобув ІІІ місце у Всеукраїнських змаганнях учнівської молоді з радіоелектронного конструювання.

Лідерка студентського парламенту коледжу отримала стипендію голови Сумської обласної державної адміністрації за особливі успіхи в навчанні, участь у науковій та громадській діяльності.

У своєму звіті директорка коледжу зупинилася також на результатах позанавчальної роботи в закладі, поповненні матеріальної бази та бібліотечних фондів, виконанні ремонтних робіт приміщень, співпраці тощо.

На завершення Тетяна Гребеник озвучила план роботи на поточний, 2022 рік, та основні напрямки діяльності коледжу.