PDFДрук

Поєднання практичного досвіду та навчання – основа підвищення якості освіти в КФК СумДУ

11 листопада 2022 р. в Класичному фаховому коледжі Сумського державного університету було проведено гостьову лекцію-інтерв’ю з Кульчицьким Миколою Гордійовичем, який до 2005 р. очолював завод «Мотордеталь-Конотоп». На зустріч було запрошено здобувачів освіти спеціальностей 133 Галузеве машинобудування та 073 Менеджмент.

Микола Гордійович розповів про свій професійний шлях від технолога машинобудівного підприємства до директора заводу, продукція якого експортувалася на європейський та американський ринки. Це стало можливим завдяки стратегічному мисленню тодішнього керівника «Мотордеталь-Конотоп». «Для початку співпраці із західними партнерами потрібно було перебудувати не лише виробництво, але й свідомість співробітників», – наголосив Микола Гордійович.

Присутні з цікавістю слухали гостя, активно задавали питання, що стосувались особливостей як технології, так і управління, дискутували.

Після закінчення гостьової лекції Кульчицький М.Г. побажав майбутнім фахівцям реалізувати свою життєву й професійну мету.

Переконані, такі заходи стануть традиційними в коледжі та будуть корисними для всіх зацікавлених сторін освітнього процесу.