PDFДрук

Як діяти у разі загрози – у коледжі рятувальники провели заняття щодо дій у випадку надзвичайних ситуацій


Днями у Класичному коледжі СумДУ відбулося заняття з мінної безпеки. Його для студентів та викладачів закладу провели фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій. Говорили про ризики, пов’язані з виявленням вибухонебезпечних предметів; дії у випадку загрози виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема в разі застосування ядерної та хімічної зброї; вчилися надавати першу домедичну допомогу. Заняття пройшло у формі лекції з елементами тренінгу, під час якого усі присутні мали змогу власноруч загасити палаючий гаджет, накласти турнікет, зробити непрямий масаж серця та штучне дихання людині, яка втратила свідомість.

В умовах війни такі знання вкрай важливі для кожного, адже поінформований – значить озброєний на випадок різних надзвичайних ситуацій.

Висловлюємо вдячність за науку провідному фахівцю місцевої служби порятунку Володимиру Боруті та його колегам-рятувальникам з м.Чернівці – Олександру Меньших, Михайлу Трішмаку, які приїхали до Конотопа, аби поділитися власним досвідом та знаннями з даних питань.