PDFДрук

Класичний коледж зустрічає учасників ІІ обласного етапу ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика


Цьогорічний обласний етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відбувся 26 грудня в Конотопі. Неспокійне воєнне сьогодення перемістило до нашої громади конкурс обласного масштабу і значно звузило коло його учасників. Представників закладів фахової передвищої та вищої освіти, а саме: Глухівського фахового коледжу СНАУ, ВСП "Конотопський індустріально-педагогічний коледж СумДУ", КЗСОР "Конотопський фаховий медичний коледж", Глухівського університету імені Олександра Довженка приймав у своїх стінах ВСП "Класичний фаховий коледж СумДУ".

Від нашого закладу в конкурсі взяли участь: Капаєв Іван (321 група), Вирозуб Станіслав (521 група), Лютенко Дар’я (721 група). Усього до виконання конкурсних завдань долучилися 10 студентів.

Привітала учасників директор КФК СумДУ, кандитат педагогічних наук Тетяна Гребеник: «Однією з цілей цього відомого мовного конкурсу є піднесення престижу української мови серед молоді, тож вам сьогодні належить не просто впоратися з завданнями, а й за непростих умов сьогодення зробити це з гордістю. Адже кожен з нас тепер тримає свій фронт і свою справу робить якнайкраще!»

Присутні на урочистостях поринули в історію виникнення конкурсу, з вуст ведучих почули про тернистий шлях українського юнака, який згодом став успішним канадійським бізнесменом, Петра Яцика. Свої чималі статки (16 млн доларів) він скерував на відродження, процвітання та поширення українства в західному світі.

Тож 1999 р. бізнесмен і заснована ним «Ліга українських меценатів» стали фундаторами міжнародного конкурсу з української мови. За останні роки кількість його учасників сягнула 5 млн людей з 20 країн світу.

Натхненні однією з нових антивоєнних пісень у виконанні вокального колективу «Елегія» КФК СумДУ, учасники розпочали виконання конкурсних завдань.

На жаль, сигнал повітряної тривоги спонукав учасників та інструкторів перейти в укриття, де роботу було продовжено.

Бажаємо їм справедливої та заслуженої перемоги!

А напередодні Новорічних свят пам’ятаймо, що ні темрява, ні блекаут не владні над справжніми духовними цінностями українців, до яких і належить мова. Як засіб єднання вона теж бореться і, безперечно, робить свій внесок в омріяну перемогу.