PDFДрук

Нестандартні форми навчання в коледжі: бінарне заняття з предмета «Утримання і ремонт автомобільних доріг та аеродромів»

Поруч із традиційними методами освітнього процесу в Класичному фаховому коледжі СумДУ при підготовці майбутніх спеціалістів викладачі спецдисциплін часто проводять бінарні заняття із залученням фахівців-практиків, що сприяє формуванню у здобувачів освіти креативного мислення та розвитку вміння приймати рішення в нестандартних виробничих ситуаціях.

27 січня 2023 р. відповідно до робочої програми навчальної дисципліни відбулося заняття з теми «Снігоочищення автомобільних доріг та аеродромів». Провела його для здобувачів освіти 341, 342, 343 груп, які навчаються за спеціальністю 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітня програма «Будівництво, експлуатація і ремонт автомобільних доріг та аеродромів») викладачка Тетяна ТАРАСЕНКО за участю начальника виробничої лабораторії з фізико-механічних випробувань ТОВ «ЄВРОПЕЙСЬКА ДОРОЖНЬО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ» (Миколаївська обл.) Іващенко Наталії Володимирівни. Тема була обрана не випадково, а відповідно до поточної пори року, що є одним із позитивних факторів засвоєння знань через змогу практичного спостереження в повсякденні.

Здобувачі освіти ознайомились із принципами вибору схем снігоочищення автомобільних доріг та аеродромів; порядком прибирання сніжних відкладень значної товщини; підбором снігоочисної спецтехніки залежно від погодних умов та категорії дороги; комплексним снігоочищенням аеродромів, а також дізналися про вимоги до снігоочищення.

Заняття пройшло цікаво та змістовно, у доброзичливій атмосфері. Здобувачі освіти мали змогу поспілкуватися з представником дорожньої організації та отримати відповіді на запитання щодо подробиць снігоочищення автомобільних доріг та аеродромів на практиці на виробництві.