PDFДрук

Година спілкування в Музеї історії Класичного фахового коледжу СумДУ

01 лютого 2023 р. для здобувачів освіти 1 групи спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійна програма «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій») була проведена година спілкування в Музеї історії Класичного фахового коледжу СумДУ.

Керівник музею Тетяна РАДЬКО завдяки тематичним інсталяціям та експозиціям ознайомила присутніх з історією освітнього закладу від часу заснування (1890 р.) до сьогодення, розповіла про участь закладу в громадській роботі після 2014 р., про діяльність волонтерської спільноти Конотопщини, яка підтримує наших воїнів-захисників на передовій. Музей виконує своє первісне призначення – береже історичну пам’ять та популяризує її серед студентської молоді.

Розповідь Тетяни Миколаївни не залишила байдужим нікого. Чимало фактів, якими вона дивує та захоплює відвідувачів музею, є маловідомими навіть фахівцям-історикам і, що найголовніше, безцінними для збереження історичної пам’яті про розвиток коледжу.

Важливо, що Тетяна РАДЬКО запросила присутніх до наукових досліджень, пов’язаних саме з історією освітнього закладу в різні періоди.

Також хвилиною мовчання було вшановано всіх, хто пожертвував своїм життям заради майбутнього нашої держави і прийдешніх поколінь.

Здобувачі освіти отримали позитивні емоції та нові знання.