PDFДрук

Маємо знати та пам’ятати…

11 квітня – Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів. З нагоди цієї події для здобувачів освіти Класичного фахового коледжу СумДУ (2 гр.) було проведено заняття історії в Конотопському міському краєзнавчому музеї ім. О. М. Лазаревського.

Старший науковий співробітник Шаміль АКІЧЕВ ознайомив майбутніх будівельників з історією визволення в’язнів концтабору Бухенвальд, як місцеві жителі рятували військовополонених у часи Другої світової війни та розповів присутнім про традицію вшанування пам’яті жертв нацистських концтаборів.

Здобувачі коледжу ставили питання, переглядали тематичні відео та були вражені розповіддю Шаміля Муламовича.

Також хвилиною мовчання було вшановано пам’ять 18 млн в’язнів та майже 12 млн жертв нацистів.

Цього дня студенти відвідали і Пантеон національної пам’яті Конотопа, а також змогли дізнатися і побачили місце, де колись був розташований табір військовополонених.

Сьогодні ми всі сподіваємося, що наші полонені, які наразі перебувають у російських таборах у жахливих і нелюдських умовах, повернуться додому.

Такі заходи формують історичну пам’ять у студентів, виховують патріотичні почуття і національну свідомість та підвищують інтерес до наукових досліджень, зокрема краєзнавства.