PDFДрук

Гостьова лекція для майбутніх проєктувальників автомобільних доріг

25 квітня 2023 р. для здобувачів III курсу Класичного фахового коледжу спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія (професійно-освітньої програми «Будівництво, експлуатація і ремонт автомобільних доріг та аеродромів») була проведена гостьова лекція в межах предмета курсового проєктування «Вишукування та проєктування автомобільних доріг та аеродромів» (керівник курсового проєктування, викладач – МЕЛЬНИЧЕНКО І.В.).

Зустріч відбулася у змішаній формі за участю викладача геодезії ТАРАСЕНКО Т. М. та представника Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, асистента кафедри будівництва та експлуатації автомобільних доріг ім. О. К. Біруля ТЕТЕРИ В. С.

Лекція охоплювала розділи, напрямки, методи курсового проєктування із зазначеної вище спеціальності. Особливу увагу було акцентовано на проєктуванні дорожнього одягу автомобільних доріг із дешевих місцевих матеріалів. ТЕТЕРА Владислав наголосив, що сьогодні саме проєктування є надзвичайно важливим процесом для розробки декількох варіантів траси та порівняння техніко-економічних показників. Тетяна Миколаївна окреслила особливості прокладання траси на місцевості з урахуванням рельєфу.

Заняття пройшло на високому рівні, здобувачі освіти отримали актуальну й змістовну інформацію та ще раз переконалися у значущості та перспективності обраної професії.