PDFДрук

Молодь у науці: в коледжі триває ІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція молодих учених, аспірантів, студентів, учнів «Перший крок у науку: Конотопські наукові студії»

Щороку в третю суботу травня в Україні відзначають професійне свято працівників наукової сфери.

Безумовно, саме високоякісна наука та освіта мають надважливе значення для розвитку суспільства. Державу, зокрема її відповідні вектори, будують критично мислячі люди, які розуміють, як розвивається світ, що треба зробити для його покращення. Наука – інтелектуальна та духовна міць нашої країни, адже її результати впливають на розвиток медицини, економіки, екології, освіти, соціальної сфери та сільського господарства і, що особливо важливо для України, – безпеки держави.

Попри воєнний стан, Класичний фаховий коледж Сумського державного університету докладає максимум зусиль для підтримки й розвитку наукової діяльності здобувачів освіти, формування в них зацікавленості до науково-дослідної роботи.

Так, з нагоди Міжнародного дня науки вже вдруге з ініціативи циклової комісії психолого-педагогічних дисциплін та професійної освіти, а також у межах співпраці з Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти», із закладом позашкільної освіти «Конотопська міська мала академія наук учнівської молоді Конотопської міської ради Сумської області» та Школою молодого науковця коледжу проводиться Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція молодих учених, аспірантів, студентів, учнів із назвою «Перший крок у науку: Конотопські наукові студії», за результатами якої буде виданий серійний збірник тез.

Метою цього заходу в 2023 р., як і в попередньому, є створення додаткової можливості оприлюднення результатів наукових досліджень молодої генерації вчених для розкриття і зміцнення їхнього наукового потенціалу та інтеграції в загальний простір європейської науки ХХІ ст.

Цьогоріч географія учасників конференції розширилася. Зокрема, свої розвідки вже надіслали молоді вчені з таких міст, як Одеса, Запоріжжя, Миколаїв, Івано-Франківськ, Тернопіль, Хмельницький, Луцьк, Мелітополь, Полтава, Київ, Харків, Суми, Ромни, Житомир, Кролевець, а також Волинської області. Тобто навіть в умовах війни громадськість усвідомлює важливу роль науки.

Важливо, що у зв’язку з високим рівнем зацікавленості серед молодих науковців організаційний комітет ІІ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції молодих учених, аспірантів, студентів, учнів «Перший крок у науку: Конотопські наукові студії» прийняв рішення продовжити термін подання тез до 25 травня включно. Форма реєстрації – за активним посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeMcG4JaHafWk2X1ezCE9_Nhufd8HvHeXwVAsbMfX7kxxFQ7A/viewform.

Інформаційний лист – https://kpt.sumdu.edu.ua/2023-04-06-07-34-54.

Переконані, наша конференція та публікація збірника з її матеріалами – це саме той науковий простір, який дає можливість молодим науковцям представити широкому загалу свої оригінальні ідеї, обговорити розв’язання важливих проблем, запропонувати своє їх бачення, реалізувати власний творчий потенціал та окреслити перспективи подальших робіт.

Попри всі труднощі та виклики сьогодення, у яких ми живемо, наука в нашій державі продовжує розвиватися, адже молодь в науці і є наше майбутнє!

Зі святом! З Днем науки!