PDFДрук

У Класичному фаховому коледжі СумДУ започаткувано мейкерспейс

До його створення долучився Толокар. Для мейкерспейсу Толокар передали та зібрали лазерний різак Fabulaser Mini від InMachines.

Мейкерспейс - це місце, спроектоване для втілення DIY (Зроби Сам, Do It Yourself) проектів. Зазвичай це простір з інструментами, обладнанням та ресурсами, щоб зробити щось. По всьому світі мейкерспейси надають людям можливість поринути у творчі заняття, яких більше не навчають у формальній освіті, таких як шиття, деревообробка, створення електроніки та різих винаходів.

У коледжі навчається понад тисяча студентів, які використовуватимуть різак як на заняттях, так і під час облаштування мейкерспейсу. Окрім того, тут займатимуться учні Школи робототехніки Robogenius Kon і відвідувачі майстерні.

Побудувавши разом з коледжем цей верстат з відкритим дизайном, Толокар передав коледжу не лише обладнання, а й найцінніше та й найсталіше — знання. Саме відкриті технології сприяють розвитку творчого ставлення до технологій та дозволяють набувати знання.

Сумщина — один з найбільш постраждалих регіонів внаслідок війни. Заснування мейкерспейсу відкриє нові можливості швидких технологічних рішень з точкового відновлення інфраструктури та житла. А також матиме тривалий гуманітарний вплив на розвиток професійної освіти серед молоді та технологічних шляхів до відбудови регіону.

#TOLOCAR – це програма, що фінансується Федеральним урядом Німеччини і виконується німецьким інститутом HIWW за підтримки GIZ Ukraine.