PDFДрук

Гуртожиток

Сьогодні майже півтори тисячі студентів ПТ та КІ СумДУ поринають в бурхливі студентські будні. Тут і народжуються творчі особистості, виховуються справжні професіонали, ростуть лідери, громадяни України, патріоти свого міста. А життя в нас щодня цікаве, бо вдається уникнути грані між святами та буднями. Нині єдиний творчий колектив працівників та студентів вписує нову сторінку в історію закладів.

Тому щороку у вересні починається не лише навчання, а й наступний рік вдосконалення як освітянської роботи, так і студентського самоврядування.

«Я – не чарівник, я лише навчаюсь», - цю фразу героя дитячого фільма-казки не бояться цитувати й наші лідери, бо знають напевно, що не помиляється лише той, хто нічого не робить. І якщо дійсно поринути в проблеми, які турбують молодь, і спробувати їх вирішити, то знадобиться порада й допомога старших.

Щоб вихованці не заблукали, створюється в закладі атмосфера небайдужості, переглядаються допущені недоліки, враховуються інтереси зацікавлених, готуються змістовні заходи, удосконалюється досвід, започатковуються нові форми роботи.

У нашому закладі іногородні студенти забезпечуються гуртожитком на 100%. Гуртожиток для студентів – це другий дім. А життя в ньому завжди цікаве: зустрічі, конкурси, вечори відпочинку. Працюють гуртки художньої самодіяльності, об’єднання за інтересами, спортивні секції. Є можливість відвідувати тренажерний та тенісний зали, довгенько засиджуватись у читальній залі та комп’ютерному класі.

При гуртожитку працює волонтерська організація закладу, представники якої заклали принципи нової форми студентського життя. Було безліч ідей і деякі з них так і залишились ідеями, але найкращі стали добрими справами та переросли в традиції. Постійно функціонує «скринька довіри», до якої поспішають студенти, коли є ідеї, коли вони у відчаї.

Студентська рада гуртожитку порушує питання та сприяє покращенню умов проживання, організації дозвілля, самоуправління, благоустрою приміщення та прилеглої території. Студенти власноруч керують своїм життям та побутом, урізноманітнюють та покращують його.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гуртожиток оснащений санітарно – гігієнічними приміщеннями. Для покращення умов проживання в гуртожитку організовуються регулярні чергування студентів, які слідкують за прибиранням території, кімнат, кухонь, допомагають персоналу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У 2008-у році студенти гуртожитку перемогли в конкурсі "Кращий студентський гуртожиток міста".

2009 отримали грамоту:«Краще студентське самоврядування гуртожитку».

Ми взяли високий старт, але так і має бути, бо наше життя залежить лише від нас. А закоханість у життя віддячує здійсненням омріяного.