PDFДрук

У Політеху викладатиме англійську волонтерка з США


Американська дівчина Кristalina Rose Herman прибула до Конотопа увечері 16 жовтня. На залізничному вокзалі з прапором України її зустрічали студенти, директор та викладачі Політехнічного технікуму КІ СумДУ.

Вже наступного дня Крісталіна приступила до роботи, відвідала технікум, де буде в партнерстві з викладачами навчального закладу викладати англійську для студентів та педагогічних працівників, які мають бажання підвищити свій рівень володіння іноземною мовою. Волонтерка познайомилася з колективом, адміністрацією навчального закладу та головами циклових комісій, пройшлася аудиторіями, відвідала музей історії технікуму та бібліотеку.

У якості штатного співробітника Крісталіна перебуватиме в Політесі протягом 2 років. До Конотопа вона приїхала зі штату Вісконсен в рамках співпраці з Корпусом Миру в Україні. Працюватиме за програмою TEFL, яка передбачає викладання англійської мови як іноземної у неангломовних країнах.

За освітою дівчина – соціолог, їй 22 роки. Окрім викладання іноземної Крісталіна планує долучитися до волонтерської діяльності в навчальному закладі, досвід якої вона вже мала в своїй країні.

У свій перший день візиту до технікуму Крісталіна мала бесіду з педколективом, в ході якої розповіла про свої плани та обговорила з колегами ключові моменти співпраці.

Основна мета приїзду волонтерки до Конотопа має три основні аспекти: практична допомога у викладанні англійської студентам, вивчення української мови, а також обмін традиційними, культурними, історичними цінностями двох держав та поширення їх серед своїх співгромадян.