PDFДрук

Студентів гуртожитку розбудив тривожний дзвінок

Чергові навчання з пожежної безпеки відбулися вчора в одному з гуртожитків Політехнічного технікуму. Прикметно, що цього разу вони проводилися не вдень, а близько опівночі.

В одній з житлових кімнат виникло умовне загоряння. Чергові вахтери відразу увімкнули сигнал тривоги, викликали пожежних і розпочали евакуацію студентів з гуртожитка. Усі спрацювали злагоджено та показали високий рівень підготовки до дій на випадок пожежі.

«Подібні заходи – життєво необхідні, - кажуть рятувальники. – Адже на випадок виникнення надзвичайних ситуацій кожен, без винятку, має знати першочерговість дій та мати відточені до автоматизму навички. Головне – не розгубитися і не створювати паніку, особливо в приміщеннях з великих скупченням дітей. У цьому плані студенти Політеху та дорослі, які знаходилися під час умовної пожежі в гуртожитку, діяли правильно та згідно з інструкцією. Маємо сподівання, що лихо обходитиме їх стороною. На випадок же загоряння в цьому навчальному закладі знають, як уникнути трагічних наслідків».