PDFДрук

Студенти технікуму переглянули фільм про бій під Крутами

У день 102-ї річниці вшанування пам'яті юнаків, які трагічно загинули у бою під Крутами, студенти та викладачі Політеху завітали на показ українського історичного фільму «Крути 1918», який проходив у міському центрі культури і дозвілля «Кінотеатр «Мир».
Для молоді це був справжній історичний екскурс у далекі події на невеликій станції Крути, де курсанти військової школи, студенти й гімназисти прийняли нерівний бій з більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі.
Битва під Крутами набула символічного значення та стала прикладом героїзму та жертовності молоді у боротьбі за незалежну Україну. Визначальним є те, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства. Сто два роки тому молоде покоління виборювало Україну і стало прикладом для кожного з нас.
Політехівців вразили події того часу і прийшло усвідомлення того, що не можна викреслити з людської пам’яті той виклик і безсмертний подвиг юних студентів, які захищали українську державність.