PDFДрук

Потенційний роботодавець – студентам коледжу

Представники компанії «Зурбаган», провідного інтернет-провайдера м. Конотоп, зробили щедрий внесок для здобувачів освіти спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія (освітньо-професійна програма «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж»). Вони передали Класичному фаховому коледжу СумДУ партію застарілого, але й досі функціонуючого телекомунікаційного обладнання, зокрема комутатори, серверне залізо та периферійні пристрої від провідних виробників. Ця партія цінного активу забезпечить необхідну практику для студентів у мережевих налаштуваннях, адмініструванні систем та інших необхідних навичках.

Андрій СКОРИК, адміністратор систем, начальник відділу ТОВ ТК «Зурбаган», зазначив: «Ми надзвичайно цінуємо можливість підтримувати майбутніх фахівців ІТ-галузі та допомагати їм здобувати практичні навички роботи із сучасними пристроями. Попри те, що це обладнання більше не використовується в нашій мережі, воно є чудовим ресурсом для навчальних цілей».

Завідувач відділення «Компʼютерних та електронних технологій» Юрій САЛІЙ від імені колективу коледжу подякував підприємству за такий подарунок: «Можливість попрацювати з обладнанням, яке досі широко використовується, є важливою і такою потрібною для розвитку професійних навичок наших майбутніх випускників».

Класичний фаховий коледж планує інтегрувати це обладнання в освітній процес (навчальна практика, лабораторні роботи, курсові проєкти тощо), аби здобувачі освіти могли одразу застосовувати теоретичні знання на практиці.

Така співпраця між закладом освіти та індустрією є взаємовигідною та сприяє зміцненню підготовки місцевих ІТ-кадрів.